*** Водещите вечерни новини на 15 април ***   Министърът на отбраната

...
*** Водещите вечерни новини на 15 април ***
 
Министърът на отбраната
Коментари Харесай

Водещите новини! Руските лъжи и техните проводници в България. Москва плаши Швеция, Финландия и „европейската сигурност“

*** Водещите вечерни вести на 15 април ***

 

Министърът на защитата на Словакия, Ярослав Над, през днешния ден опроверга съветската информация, че противовъздушната система С-300, която Братислава изпрати на Киев под формата на военна помощ, е била унищожена в следствие от съветски бомбардировки в покрайнините на Днипро.

В понеделник Москва разгласи, че е унищожила системата С-300, дарена от Словакия на Украйна. Както Братислава, по този начин и Киев отхвърлиха това да е правилно.

*** 

Липсата на доказателства не пречи дезинформацията да се преписва и мултиплицира десетки хиляди пъти още веднъж и още веднъж. 

Дезинформацията за съществуването на “лаборатории за биологично оръжие ” в Украйна се популяризира от началото на годината. В поредност изявления и видеа Factcheck.bg опровергава тези погрешни изказвания.

Вижте кои видни фигури и „ уеб сайтове “ са в основата и на тази част от кремълската агитация у нас.

***

Междувременно, на едно от „ остриетата “ му е наложена единствено забележка, а БНР не следва да понесе нищо за това, че му дава платформа. 

***

А в обичаната им страна на „ свободата “, където „ другата позиция “ не е изключително популярна…

***

Годишнината от рождението на Ким Ир-сен е най-важният народен празник в диктаторската Северна Корея. 

Северна Корея означи през днешния ден 110-годишнината от рождението на Ким Ир-сен с всеобщи танци, фойерверки и апели за честност към неговия внук Ким Чен-ун, само че без упования боен церемониал, съобщи АП.

***

Украинските управляващи „ тролят “ Русия поради потъването на ракетния крайцер „ Москва “ - флагман на съветския Черноморски флот, написа Business Insider.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на „ тези, които са посочили, че съветските кораби могат да стигнат единствено до дъното “.

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников употребява по-подигравателен звук в „ Туитър “. „ Сега имаме още едно място за гмуркане в Черно море “, написа той.

Украинският народен представител Леся Василенко също се подигра с съветските сили, като написа в „ Туитър “: „ Сега това е част от подводния флот “.

***

„ Миролюбивите “…

„ Евентуално приемане в НАТО на Швеция и Финландия няма да остане без последствия за тези страни и за европейската сигурност “.

Това предизвести през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от Българска телеграфна агенция и Франс прес.

„ Тези  страни би трябвало да схванат и последствията, които ще има сходна стъпка за двустранните връзки и като цяло за архитектурата на европейската сигурност, която сега се намира в рецесия “, уточни в изказване говорителката.

***

Самолет на самолетна компания Flydubai със 124 пасажери на борда по направлението от Дубай до София се приземи на Летище София малко след 15 ч., осведомят в публично известие от аерогарата. 

Заради подозрения за взривно вещество на борда е бил призован спешния щаб на летище София, в който вземат участие профилирани държавни органи, чиновници на аерогарата и други

***

***

***

В Пловдив беше учредена политическа партия " Продължаваме промяната ". Проявата се състоя в Конгресния център на Международния панаир и на него участваха министър-председателят Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и огромна част от членовете на кабинета, съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

Ник Мейсън, създател и единствен член на емблематичната английска група Pink Floyd, който е в нея през всички етапи на развиването ѝ, стартира огромно турне. Редом до популярния барабанист във групировката Nick Mason’s Saucerful of Secrets, основана през 2018 година, свирят китаристите Гари Кемп от Spandau Ballet и Лий Харис от Blockheads, басистът на Pink Floyd Гай Прат и Дом Бекен от The Orb на клавишните.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР